Rólam

10149401_10152310303800351_2146757242_ndr. Nuridsány Eszter

gyermek- és ifjúságpszichiáter, kognitív terapeuta, life és business coach, anya-magzat kapcsolatanalitikus jelölt

Úgy emlékszem, hogy arra a kérdésre:     Mi leszel, ha nagy leszel?, már 5 éves koromban azt válaszoltam: “Orvos!” 14 éves koromban már tudtam, hogy pszichiáter szeretnék lenni. Az emberi elme mindig érdekelt: Ki mit gondol? Mit miért tesz? Mi vezethetett oda, hogy így vagy úgy döntött?

Bár a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskolában érettségiztem (a zene sokat tett hozzá, hogy finomabban tudjak ráhangolódni másokra), az orvosi egyetemen tanultam tovább, ahol 2006-ban diplomáztam. Mivel mindig azt tapasztaltam, hogy gyorsan megtalálom a közös hangot a gyerekekkel, így a pszichiátria irányából a gyermekpszichiátria fele indultam el. Azóta folyamatosan képzem magam, hogy szakterületemen a lehető legpontosabban eligazodjak. Az államvizsga után rezidensként az I.sz. Gyermekklinika Gyermek- és ifjúságpszichiátria osztályán dolgoztam. A tanulmányaimat és a munkát a Heim Pál Gyermekkórház Mentálhigiéniás Központjában folytattam, közben 2011-ben szakvizsgáztam.

Már az egyetemi évek alatt fontosnak tartottam az orvos-beteg kapcsolat finomítását, és 4 éven keresztül képeztem orvostanhallgatókat ennek elsajátításában a Magatartástudományi Intézet berkeiben.

A klinikai és kórházi tapasztalatokon túl – hogy minél inkább segítségére legyek a hozzám fordulóknak – módszerspecifikus képzéseken bővítettem tudásomat: kognitív viselkedésterápiás, családterápiás képzés, autogén tréning és immaginatív technikák elsajátítása. Közben anya-magzat kapcsolatanalízissel is többet tudtam meg a világ működéséről. Gyakorlati oldalról való megközelítésben pedig a life és business coach szemlélet segít.

Munkám során a legfontosabbnak azt tartom, hogy a nehézségekkel küzdő hozzám fordulókat megismerjem, erősségeiket a felszínre hozzam és értékítélet mentesen, teljes odafordulással segítsem.

„Szerintem azért sikerült nekem egy jó terapeutává válnom …, mert megtanultam – nem akarattal, csak véletlenül –, hogy hogyan legyek valakivel úgy, hogy soha, egy pillanatra se szégyenítsem meg őt. Aki hozzám jön, az előbb-utóbb elmondja, hogy azért élvezi, hogy hozzám jár, mert nem kell szégyellnie magát.”   Feldmár András

Munkámat orvosi titoktartás kötelezettsége mellett, az információk bizalmas kezelésével végzem.

Részletes önéletrajzomat itt tekintheti meg

'